Пятница, 31.10.2025, 03:00
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Глаукома та новітні методи лікування, хто має досвід?
ADINEДата: Пятница, 24.10.2025, 13:36 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Мені поставили відкритокутову глаукому. Лікар призначив краплі, але я чула про лазерну трабекулопластику та СЛТ. Хтось робив це? Хочу зрозуміти, як проходить процедура, чи боляче і який ефект на тиск. Потрібно реально знати, чи варто йти на лазер, чи краще обмежитись медикаментами.

D1xeRДата: Пятница, 24.10.2025, 13:37 | Сообщение # 2
Рядовой
Я робив СЛТ рік тому. Процедура швидка, займає хвилин п’ять, робиться без госпіталізації. Болі практично немає, очі трохи пекли на момент впливу лазера. Тиск знизився і тримається стабільно без додаткових препаратів. Після процедури лікар радив кілька днів уникати фізичного навантаження та терти очі.

DoTeRДата: Пятница, 24.10.2025, 13:38 | Сообщение # 3
Рядовой
Маю досвід СЛТ. Процедура безпечна, реабілітація коротка, ефект видно за тиждень. Після лазера тиск падає і утримується на нормальному рівні кілька місяців, іноді лікар додатково призначає краплі для стабілізації. Важливо дотримуватись рекомендацій по контролю очного тиску, перевіряти зір і не пропускати огляди.
Пацієнту не потрібна госпіталізація, можна одразу повернутись до звичного життя.

HanterДата: Пятница, 24.10.2025, 13:46 | Сообщение # 4
Рядовой
Цитата ADINE ()
Мені поставили відкритокутову глаукому. Лікар призначив краплі, але я чула про лазерну трабекулопластику та СЛТ. Хтось робив це? Хочу зрозуміти, як проходить процедура, чи боляче і який ефект на тиск. Потрібно реально знати, чи варто йти на лазер, чи краще обмежитись медикаментами.

Я робив лазерну іридотомію через закритокутову глаукому. Процедура коротка, але відчуття неприємні, очі пекли і сльозились, очікувати дискомфорту варто. Ефект хороший, тиск знизився, зір стабільний. Радив би поєднувати лазер із підбором крапель. Лікар порадив звернутись до закладу клініка ока де проводять комплексну діагностику, підбирають лікування та стежать за станом очей після процедури. Я почав із СЛТ, а краплі залишив як додатковий контроль тиску.
Важливо робити регулярні вимірювання і при необхідності коригувати терапію, тоді зір залишається стабільним, а ризик ускладнень мінімальний.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Общество инвалидов Харькова,© 2025Хостинг от uCoz