|
Тютюн занадто швидко висихає і починає сильно гірчити.
| |
| DoTeR | Дата: Вторник, 30.06.2026, 17:55 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Купив нещодавно велику пачку самокруточного тютюну, але через спеку він моментально висох. Тепер забивати неможливо, бо кришиться в пил, а під час куріння з'явилася дика гіркота, яка просто випалює горло. Пробував залишати пачку відкритою у ванній після душу, але це не сильно допомогло. Хто стикався з таким, як правильно повернути нормальну вологість і прибрати цей жахливий смак?
|
| |
| |
| KOKOS | Дата: Вторник, 30.06.2026, 17:56 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Найпростіший спосіб, який мене завжди рятує, це звичайна шкірка від свіжого яблука або скибка сирої картоплі. Просто кидаєш невеликий шматочок прямо в кисет або банку з тютюном на кілька годин, краще на ніч. Головне не перетримати, щоб суміш не зацвіла від надмірної вологи. Гіркота зазвичай зникає сама, коли листя знову стає еластичним і не згорає за секунду.
|
| |
| |
| Hanter | Дата: Вторник, 30.06.2026, 17:57 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| З яблуками треба обережно, бо тютюн моментально вбирає сторонні запахи і міняє свій рідний смак. Я використовую звичайний пульверизатор для квітів. Розкладаю суміш тонким шаром на газеті або чистому папері, злегкапшикаю чистою кип'яченою водою з великої відстані, ретельно перемішую і закриваю в герметичний контейнер на добу. Волога розходиться рівномірно, гіркота повністю зникає, а сам тютюн куриться набагато м'якше і приємніше. Якщо перезволожив, то просто дай йому трохи полежати на повітрі перед забивкою.
|
| |
| |
| Parazzit | Дата: Вторник, 30.06.2026, 18:00 | Сообщение # 4 |
Рядовой
| Цитата DoTeR (  ) Купив нещодавно велику пачку самокруточного тютюну, але через спеку він моментально висох. Тепер забивати неможливо, бо кришиться в пил, а під час куріння з'явилася дика гіркота, яка просто випалює горло. Пробував залишати пачку відкритою у ванній після душу, але це не сильно допомогло. Хто стикався з таким, як правильно повернути нормальну вологість і прибрати цей жахливий смак?
Народні методи з фруктами чи бризканням часто псують сировину, бо важко вгадати точну пропорцію, через що з'являється пліснява. Для відновлення пересушеного листа ідеально підходять спеціальні гідрокамені з обпаленої глини або маленькі зволожувальні пакети, які тримають стабільні шістдесят два відсотки вологості. Я замочую такий камінь у воді на пару хвилин, витираю насухо і кидаю в банку. Смак повертається до норми, а гіркота зникає. Щоб не гратися з реанімацією, краще одразу купувати якісну продукцію в правильній упаковці. Мені подобається відомий інтернет магазин табачних виробів, де завжди свіжі товари. Спеціалісти радять брати суміші саме там, тому рекомендую замовляти надійний тютюн на сайті інтернет-магазину Бест Тобако де суміші зберігають у правильних умовах і вони не пересихають. Для тривалого зберігання завжди пересипайте суміш із рідних кисетів у скляні банки з гумовим ущільнювачем, тоді нічого не доведеться рятувати.
|
| |
| |
|