Пятница, 19.04.2024, 19:05
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ » Законодательство » Забезпечення інвалідів автомобілями - соцзахист
Забезпечення інвалідів автомобілями - соцзахист
oigHДата: Понедельник, 19.09.2011, 03:51 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Форумчане
Сообщений: 517
Статус: Offline
Забезпечення інвалідів автомобілями здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 № 999, із змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 № 661, від 17.04.2008 № 387 та від 08.09.2010 № 826.

Відповідно до зазначеного Порядку, за бажанням інвалідів головне управління праці та соціального захисту населення може забезпечувати їх автомобілями, ввезеними в Україну і визнаними в установленому порядку гуманітарною допомогою, без права продажу, дарування, передачі (в тому числі за довіреністю) іншій особі. Такими автомобілями, забезпечуються інваліди (за їх бажанням або за бажанням законних представників недієздатних інвалідів), діти-інваліди (за бажанням їх законних представників), які перебувають на обліку в головному управлінні праці та соціального захисту населення.

Автомобіль, отриманий головним управлінням як гуманітарна допомога для конкретного інваліда, який перебуває на обліку, видається безоплатно такому інваліду (за його згодою або за згодою законного представника недієздатного інваліда), дитині-інваліду (за згодою її законного представника) незалежно від черговості на десятирічний строк, визначений з дати видачі, із зняттям його з обліку.

У разі, коли під час експлуатації автомобіля, отриманого інвалідом як гуманітарна допомога, у нього або члена його сім’ї, якому передано право користування автомобілем, законного представника недієздатного інваліда, дитини-інваліда виявляються протипоказання до керування ним, він або член його сім’ї переїхав на інше місце постійного проживання або у разі смерті члена сім’ї, якому передано право користування автомобілем, чи його відмови керувати автомобілем, питання про передачу права користування автомобілем члену сім’ї, який проживає і зареєстрований за місцем постійного проживання та реєстрації інваліда або в одному населеному пункті з ним, вирішується у кожному конкретному випадку за рішенням головного управління праці соціального захисту населення за клопотанням районного управління.

Наголошуємо на тому, що після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід був забезпечений через головне управління праці та соціального захисту населення і користувався менше ніж 10 років, може бути переданий у власність одному з членів сім’ї інваліда за рішенням Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України за умови сплати податків і зборів за ставками, діючими на день здійснення митного оформлення автомобіля.

Якщо інвалід, дитина-інвалід користувався автомобілем більше ніж 10 років, за бажанням членів його сім’ї автомобіль може бути переданий їм у власність безоплатно.

Звертаємо увагу, що у разі несплати членом сім`ї інваліда, дитини-інваліда податків і зборів (обов`язкових платежів) автомобіль повертається (вилучається) головному управлінню праці та соціального захисту населення. Вилучення автомобіля, отриманого інвалідом, законним представником недієздатного інваліда, дитини-інваліда здійснюється відповідними органами державної виконавчої служби за рішенням суду відповідно до подання головного управління праці та соціального захисту населення.

Повернутий (вилучений) автомобіль головне управління здає підприємству, що здійснює заготівлю та переробку металобрухту, або видає в порядку черговості інваліду, який перебуває на обліку. Такий інвалід знімається з обліку на десятирічний строк, який визначається починаючи з дати отримання автомобіля попереднім інвалідом, з урахуванням строку його експлуатації померлим інвалідом.

Переобладнання автомобіля, отриманого як гуманітарна допомога, відповідно до потреб інваліда здійснюється за його рахунок.

У реєстраційних документах на автомобіль підрозділ МВС робить позначку про видачу автомобіля головним управлінням соціального захисту, а також про заборону відчуження автомобіля та передачі права керування автомобілем без дозволу цього головного управління.

У разі порушення зазначеної вимоги інвалід у подальшому позбавляється права на забезпечення автомобілем через головне управління соціального захисту.

Для отримання більш детальної інформації можна звертатись до районних (міських) управлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання.
Головне управління праці
та соціального захисту
населення облдержадміністрації

 
InnaDombrovskayaДата: Понедельник, 24.05.2021, 11:55 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Статус: Offline
++
 
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ » Законодательство » Забезпечення інвалідів автомобілями - соцзахист
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Общество инвалидов Харькова,© 2024Хостинг от uCoz