Вторник, 16.04.2024, 08:53
Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ » Законодательство » Реалізація Конвенції про права інвалідів
Реалізація Конвенції про права інвалідів
bleriДата: Понедельник, 01.04.2013, 15:42 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Форумчане
Сообщений: 212
Статус: Offline
Така актуальна тема обговорювалася на розширеній нараді у контексті виконання Державної цільової програми “Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів” до 2020 року. Захід відбувся 22 березня цього року у Київському міському Палаці ветеранів під головування керівника Служби Володимира Маслакова за участю працівників Служби, представників зацікавлених центральних органів виконавчої влади, громадських організацій інвалідів.

Головний акцент під час обговорення робився на питаннях, які стосувалися забезпечення проведення інформаційних кампаній з популяризації положень Конвенції про права інвалідів. Зокрема, стосовно забезпечення принципів розумного пристосування та універсального дизайну під час розроблення стандартів, правил усталеної практики та класифікаторів технічних умов, проведення дослідно-конструкторських і науково-дослідних робіт. Йшлося також про складання переліку форм державних статистичних спостережень та адміністративних даних, які потребують розроблення чи вдосконалення з метою з’ясування стану справ щодо реалізації прав інвалідів з ураженням органів зору, слуху, опорно-рухового апарату, з розумовою відсталістю та психічними розладами та їх потреб.

Після вступного слова Голови Служби, який задав тон розмові, змістовним був виступ Наталії Скрипки, виконавчого директора Всеукраїнського громадського об’єднання “Національна Асамблея інвалідів України”, яка розказала про важливість проведення інформаційних кампаній з популяризації положень Конвенції ООН про права інвалідів – від подолання ментальних бар’єрів до створення універсального дизайну. Експерт з питань доступності та універсального дизайну цього ж громадського об’єднання Володимир Азін акцентував увагу учасників на принципах універсального дизайну та дотримання їх під час розроблення стандартів, правил, технічних умов та класифікаторів.

У продовження теми головний спеціаліст відділу з питань стандартизації управління з питань стандартизації та оцінки відповідностіМінекономрозвитку Марина Нечипоренко зупинилася на необхідності врахування потреб інвалідів під час опрацювання стандартів, а також повідомила про розроблення їх відомством змін до Закону України “Про стандартизацію” та інших нормативно-правових актів, якими передбачено положення стосовно врахування потреб інвалідів, застосовування принципу пристосування та сучасного дизайну під час розроблення національних стандартів та кодексів усталеної практики.

Провідний інженер Державного підприємства Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості Світлана Могилевська розповіла про існуючі вітчизняні стандарти, які враховують потреби інвалідів і висвітлила позицію підприємства стосовно необхідності вдосконалення наявних або розробки нових стандартів з урахуванням процедури їх включення до Планів стандартизації на відповідні роки.

З неабиякою цікавістю учасники розширеної наради слухали доповідь старшого наукового співробітника відділу дослідження людського розвитку Інституту демографії кандидата наук Світлани Нечипоренко відносно врахування потреб інвалідів, як одного з основних завдань наукових установ, під час опрацювання будь-яких стандартів. Науковець навела чимало показових прикладів і цифри зі сфери стандартизації.

Своїм баченням позитивних моментів та проблем у справі реалізації Конвенції про права інвалідів поділилися з учасниками наради також заступник директора департаменту – начальник відділу політики соціального захисту інвалідів департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Павло Ждан, головний спеціаліст департаменту статистики послуг Державної служби статистики Андрій Герасименко, начальник відділу інклюзивної освіти та інтернатних закладів департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Віра Шинкаренко, виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації “Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю” Раїса Кравченко та інші представники громадських організацій інвалідів.

Після завершення обговорення Голова Служби Володимир Маслаков підбив підсумки розширеної наради.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України
 
bleriДата: Понедельник, 01.04.2013, 15:49 | Сообщение # 2
Рядовой
Группа: Форумчане
Сообщений: 212
Статус: Offline
Цитата (bleri)
Після завершення обговорення Голова Служби Володимир Маслаков підбив підсумки розширеної наради.


а в результате,какая польза для инвалидов Украины после этого сбооища? sad
 
ArturGenДата: Понедельник, 12.04.2021, 17:02 | Сообщение # 3
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 7
Статус: Offline
Добре
 
Форум » ЮРИДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ » Законодательство » Реалізація Конвенції про права інвалідів
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Общество инвалидов Харькова,© 2024Хостинг от uCoz