|
Чи реально поєднувати серйозну позашкільну діяльність з повн
| |
| Комфоран | Дата: Понедельник, 23.02.2026, 18:12 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Ой, привіт усім у цій темі. У нас донька в 10-му класі, і вже другий рік серйозно займається англійською — не просто шкільна програма, а повноцінна підготовка до НМТ, з регулярними заняттями, тестами, розбором помилок. Плюс ще й спорт на рівні секції, де вони їздять на змагання раз на місяць. Іноді дивлюся на її розклад і думаю: а чи реально це все витягнути без вигорання? Школа ж теж не спить, домашки, контрольні, проєкти... Бувало, що ввечері вона просто падає від втоми, а потім вранці знову встає і біжить. Хотілося б почути від тих, хто вже проходив подібне — як ви справлялися, чи справді можливо поєднувати серйозну позашкільну штуку з нормальною середньою освітою, чи доводиться чимось жертвувати? Діліться досвідом сімей, бо в нас поки що сумніви перемагають.
|
| |
| |
| Камуффран | Дата: Понедельник, 23.02.2026, 18:15 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Бачу зараз у знайомих, що багато дітей у старших класах взагалі живуть у режимі постійного дедлайну. Школа вимагає одного, позашкільні курси — іншого, ще й батьки додають тиску з оцінками. Помітила таку штуку: чим більше всього накидано в розклад, тим більше часу йде просто на перемикання між справами, а не на саму роботу. Діти ніби весь час біжать, але глибини в навчанні мало. Раніше такого менше було, а тепер ніби норма — щоб дитина "розвивалася всебічно". Іноді сумно стає від цього ритму.
|
| |
| |
| Реффен | Дата: Понедельник, 23.02.2026, 18:17 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| А я от думаю, що в нас вийшло нормально поєднати, хоч і не без нервів. Син теж готувався до НМТ з англійської досить інтенсивно, бо хотів на бюджет в нормальний виш. Школа в нього була звичайна, без особливих послаблень, але ми знайшли онлайн-курси, де все чітко по темах і з фокусом саме на тест за такої штуки як підготовка до нмт з англійської мови типу https://school.ap.education/pidgotovka-do-nmt/anhliyska-mova/. Мені сподобалося, що там не просто підтягувати граматику, а реально вчать, як уникати типових пасток на іспиті, і розбирають кожну помилку. Завдяки цьому не треба було сидіти годинами над підручниками, а заняття були 2-3 рази на тиждень, решту часу — школа і трохи відпочинку. Головне — не перевантажувати, бо тоді все летить шкереберть. У нього вийшло і атестат нормальний, і бал з англійської пристойний. То моя думка — якщо підхід розумний і не женешся за всім одразу, то цілком реально.
|
| |
| |
|