| Kimmi | Дата: Четверг, 28.05.2026, 23:29 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| У процесі роботи над комерційними сайтами я поступово прийшов до висновку, що веб-дизайн не можна розглядати як окремий етап, відірваний від розробки. Під час аналізу сучасних рішень і структур інтерфейсів я звернув увагу на матеріали https://teragroup.com.ua/veb-dyzajn , які добре ілюструють зв’язок між візуальною логікою та користувацьким досвідом. У власній практиці я раніше часто починав із зовнішнього вигляду сторінок, але це призводило до постійних переробок. Зараз я спочатку формую інформаційну архітектуру: визначаю ключові сценарії, пріоритети контенту та точки взаємодії користувача з продуктом. Це дозволяє уникнути хаотичних рішень на етапі дизайну. Окремо помітив, що чим простіший інтерфейс, тим легше користувач приймає рішення. Надлишкові елементи лише відволікають і знижують ефективність сторінки. Після спрощення структури одного з проєктів ми отримали кращі показники взаємодії без жодних складних візуальних змін. Також важливим етапом стало тестування прототипів на різних пристроях ще до фінального дизайну. Це допомогло виявити проблемні місця в навігації та виправити їх до етапу розробки. Тепер я сприймаю веб-дизайн як процес побудови логіки взаємодії, де естетика є наслідком правильно організованої структури, а не її основою.
|
| |
| |